Što je to Evolvie?

 

EVOLVIE – rastem s dječjom maštom

evolvie-bcg2

 

 

„Misli se pretvaraju u djela, a djela u stvari“ tako je nastao i Evolvie.

 

 

Zašto je Evolvie jedinstven?

 

Evolvie je krevetić koji je do sada bio san svakoga roditelja, a taj san upravo je postao stvarnost.
Krevetić Evolvie poseban je po svojoj funkcionalnosti, a ono što ga čini drukčijim od drugih jest da je potpuno modularan, raste i razvija se skupa s djetetom. Najprije je kolijevka, potom se razdvaja i postaje krevetić s vratima, a u konačnici postaje krevet koji može služiti do djetetove 12. godine. No to nisu sve tajne Evolvie-a. Naime, jednostavnom prilagodbom Evolvie se iz kreveta pretvara u radni stol ili kauč. Evolvie jednostavno nikome ne može dosaditi ili postati višak. Pravi je izbor za manje prostore, apartmane, ali i obitelji koje žele funkcionalnost, jedinstvenosti, kvalitetu, sigurnost i iskoristivost.
Za sada Evolvie dolazi u tri osnovne boje – natur (svijetla boja drveta) , alba (bijela boja), brunneae (tamna boja drveta).

Video by Dom2magazin

 

KVALITETA I SIGURNOST – EKO PROIZVOD

Izrada:
evolvie baby cradleEvolvie je izrađen od prirodnih materijala, izdržljivog, masivnog drveta – hrvatske bukve. Završni elementni Evolvie krevetića ručno su obrađeni. Elementi su bojani ekološkim lakom na bazi vode, u potpunosti netoksičnim. Lak kojim bojimo Evolvie posjeduje certifikat da ispunjava europsku normu EN 71-3 za sigurnost primjene na osjetljivim područjima i ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na zdravlje djeteta.
Evolvie također posjeduje i certifikat za sigurnost i kvalitetu, obavljen prema hrvatskim (HRN) i europskim (EN) normama.
Dizajn krevetića EVOLVIE zaštićen je pod registarskim brojem 002888610-0001/002888610-0005

 

Evolvie Baby Cradle

 

kolijevka2aEvolvie baby kolijevka idealna je za prvih nekoliko mjeseci života kada dijete spava malo i često. Kolijevka vam daje mogućnost da budete u neposrednoj blizini bebe danju i noću. Evolvie baby iznimno je stabilne konstrukcije, zauzima mali prostor, a opet jednostavan je za prijenos iz sobe u sobu. Vaše malo klupko sreće osjeća se sigurnije nego u velikom krevetiću, jer se u trbuhu naviklo na malen prostor. Moderan i bezvremenski dizajn pruža Evolvie baby, koji će se uklopiti u svaki prostor.

 

Karakteristike Evolvie Kolijevke:

 • visina Evolvie baby kolijevke je 81cm
 • vanjske dimenzije Evolvie baby kolijevke su (dužina x širina) : 85 x 65 cm
 • dimenzije podnice(dužina x širina): 80 x 60 cm

Podnica Evolvie baby može se postaviti na 3 razine, dok je na najvišoj razini, udaljenost do gornjeg ruba kolijevke iznosi 32cm, ali kad stavite madrac udaljenost do gornjeg ruba kolijevke je 20cm, tako da vam je beba nadohvat ruke i nije potrebno veliko saginjanja pri kojem se stvara opterećenje na kralježnicu, to je posebno bitno rodiljama kojima je svako saginjanje prvih mjesec dana veliko opterećenje. Druga razina podnice udaljena je do gornjeg ruba kolijevke  48cm, bez madraca, dok je treća razina udaljena 70cm do gornjeg ruba kolijevke, bez madraca. Podnica kolijevke izrađena je od šperploče okume/topola debljine 18mm i ima na sebi rupe koje omogućavaju da madrac diše.

 

Madrac Evolvie Baby:

 • Mali andjeo madrac babydimenzije (dužina x širina x visina): 80 x 60 x 12
 • madrac za Evolvie Baby izrađen je od elastične Sky Cell pjene debljine 10cm, madrac je s dva lica; na spužvu je jednostrano dodana ploča od Memory pjene debljine 2cm zbog povećanja mekoće i udobnosti spavanja. Navlaka se s madraca skida, a izrađena je od kvalitetnog pletiva koje je antibakterijski i antialergijski obrađeno i ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na dječje zdravlje. Navlaku je moguće prati na 40°C. Navlaka je ukrasno proštepana PES vatom i retexom.

 

 

Koliko dugo dijete koristi kolijevku Evolvie Baby?

 • Dijete može koristiti kolijevku do 6 mjeseci, a nekad i duže – dok je ne preraste, sve ovisi o aktivnosti malog spavača. Prva dva mjeseca možete podnicu držati na najvišoj razini, a ovisno o djetetovoj aktivnosti, spuštate je. Čim beba postane više aktivna i krene se okretati i istraživati, preporuka je proširiti Evolvie baby na Evolvie toddler; a ako je vaša beba prilično mirna, onda Evolvie Baby kolijevku možete koristiti dok je dijete ne preraste. Spuštanjem Evolvie Baby na najnižu razinu dobivate i prostor za igru – ogradicu, odnosno vrtić koju možete ispuniti najdražim igračkama i opušteno popiti kavu dok se vaše dijete igra u sigurnom okruženju vama na oku.

 

 

Evolvie osnovni komplet sadrži:

 

 • elemente za sastavljanje Evolvie Baby kolijevke

 • nastavke za proširenje na Evolvie Toddler

 • podnica za Evolvie Baby i podnica za Evolvie Toddler

 • madrac za Evolvie Baby i madrac za Evolvie Toddler

 

Evolvie Toddler Crib

krevetic-sliderIako Evolvie Toddler krevetić možete koristiti već od samoga rođenja, preporuka je da ga počnete koristiti od djetetovih navršenih 6 mjeseci života, tj. od trenutka kad postane aktivno ili preraste Evolvie Baby. Jednostavnom nadogradnjom Evolvie Baby pretvara se u Evolvie Toddler krevetić.

Krevetić je najsigurnije okruženje za dječji san. Dijete od prvoga dana treba imati svoj prostor i svoju sigurnu zonu, to je najbolje i za dijete, a i za roditelje. Jedna od rijetkih situacija kada ćete svoje dijete ostaviti bez nadzora je vrijeme dok vaše maleno spava, zbog toga je aposlutno bitno odabrati siguran krevetić.

Evolvie Toddler stabilan je i čvrst dječji krevetić, jednostavnih linija, bez rezbarija, bez oštrih rubova i potpuno je prilagođen djeci. Nema izraženih matica, niti bilo gdje strše vijci, a svi rubovi su zaobljeni kako ne bi predstavljali opasnost za dijete.
Evolvie Toddler u prvoj fazi podnica se postavlja na drugu (srednju) razinu čija je udaljenost do gornjeg ruba krevetića 48cm, bez madraca, odnosno 36cm s madracem; dok se u idućoj fazi, kad se dijete počne dizati na nogice, razina podnice pušta na donju razinu i udaljenost od podnice do gornjeg ruba krevetića je 70cm, bez madraca, tj. 58cm s madracem.

Ono što Evolvie Toddler razlikuje od ostalih „rastućih“ krevetića je zanimljiv način na koji se krevetić širi, ali i upotpunjuje. Naime, Evolvie Toddler proširenjem postaje još zanimljiviji jer dobiva vratašca.
Vratašca na krevetiću imaju sigurnosno zaključavanje kako bi roditelj bio siguran da dijete noću neće samo izaći iz krevetića, dok poslije, kada dijete dovoljno naraste, ostavljate mogućnost djetetu da samo koristi vratašca i tako razvije osjećaj samostalnosti, nećete se trebati bojati raznih vratolomija vašeg mališanja poput izlaženja iz krevetića naglavačke jer će od malena naučiti čemu služe vratašca.

Stražnja strana krevetića je fiksna, kao i dio ispod vrata i tako pojačava stabilnost cijelog krevetića.
Evolvie zaista raste i razvija se s dječjom maštom.

 

Karakteristike Evolvie Krevetića:

 • visina Evolvie Toddler krevetića je 81cm
 • vanjske dimenzije Evolvie Toddler krevetića su (dužina x širina) : 125 x 65 cm
 • dimenzije podnice(dužina x širina): 120 x 60 cm

Podnica Evolvie Toddler postavlja se na drugu razinu i na treću najnižu. Podnica kolijevke izrađena je od šperploče okume/topola debljine 18mm i ima na sebi rupe koje omogućavaju da madrac diše.

 

Madrac Evolvie Toddler:

 • Mali andjeo madrac toddlerdimenzije (dužina x širina x visina): 120 x 60 x 12
 • madrac za Evolvie Toddler izrađen je od elastične Sky Cell pjene debljine 10cm, madrac je s dva lica; na spužvu je jednostrano dodana ploča od Memory pjene debljine 2cm zbog povećanja mekoće i udobnosti spavanja. Navlaka se s madraca skida, a izrađena je od kvalitetnog pletiva koje je antibakterijski i antialergijski obrađeno i ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na dječje zdravlje. Navlaku je moguće prati na 40°C. Navlaka je ukrasno proštepana PES vatom i retexom.

Prednost Evolvie Toddler krevetića je u tome što mu odgovara svaka posteljina jer se sastavljanjem pretvara u krevetić standardnih dimenzija, znači, niste direktno vezani za kupnju posteljine kod nas, nego je moguće kupiti i bilo koju posteljinu; ali pogodnost za sve kupce Evolvie-a je popust od 20% na kupnju prve posteljine za Evolvie Toddler kod nas – tj. posteljine našeg branda Mali anđeo.

 

Evolvie Child

 

teen bed kocka

Vaša beba više nije beba, sada je već pravo dijete koje zna što želi, a ono što želi je krevet za „velike“.
Jednostavnom prilagodbom krevetić Evolvie Toddler postaje veliki krevet za male-velike ljude.

 

Karakteristike Evolvie Child:

 • vanjske dimenzije Evolvie Child krevetića su (dužina x širina) : 185 x 80
 • dimenzije podnice(dužina x širina): 180 x 80

 

Madrac Evolvie Child:

 • dimenzije (dužina x širina x visina): 180 x 80 x 14
 • madrac za Evolvie Toddler izrađen je od elastične Sky Cell pjene debljine 12cm, madrac je s dva lica; na spužvu je jednostrano dodana ploča od Memory pjene debljine 2cm zbog povećanja mekoće i udobnosti spavanja. Navlaka se s madraca skida, a izrađena je od kvalitetnog pletiva koje je antibakterijski i antialergijski obrađeno i ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na dječje zdravlje. Navlaku je moguće prati na 40°C. Navlaka je ukrasno proštepana PES vatom i retexom.

 

Evolvie Teen

Evolvie je moguće jednostavnom prilagodbom pretvoriti u radni stol ili kauč zato i nosi prigodni naziv Evolvie Teen. Već od 12 godine djeca imaju posebne želje, možda novu sobu, možda novi krevet, ali, zašto bi samo bacili ili prodali krevet koji je još uvijek dobar, zašto ga ne bi npr. pretvorili u funkcionalni komad namještaja?

 

To može EVOLVIE!

 

Kupnjom podnice za Evolvie Child dobivate zapravo gornju stranicu Evolvie radnog stola na kojem ima dovoljno prostora za laptop i knjige jednog tinejdžera, ali ostaje i dovoljno mjesta za pisanje domaće zadaće.

 

Uputa za sastavljanje Evolvie

Uputu za sastavljanje krevetića možete preuzeti ovdje