UVJETI KUPOVINE

 

Ovi uvjeti kupovine definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je Pilmat d.o.o, Vinogradska 2, 33405 Pitomača, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

 

Cijene:
Sve cijene su izražene u kunama i uključuju PDV.

 

Opće odredbe:

Ovim Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, jamstva za ispravnost proizvoda (jamstvo) i uvjete njenog korištenja, prava na prigovor i raskid ugovora, uvjete dostave, zaštite tajnosti osobnih i drugih podataka i druga pitanja vezana uz Internetsku trgovinu.

•    Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.
•    Kupnju i dostavu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske.
•    Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.
•    Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
•    Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu.
•    Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.
•    Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

 

NARUDŽBA

Narudžba proizvoda na stranici www.evolvie.com.hr moguća je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.
Proizvode sa službene stranice Evolvie moguće je naručiti elektronskim obrascem – košarica internet trgovine ili putem e-maila.
U košarici se nalaze proizvodi koje je Kupac odabrao, zajedno sa cijenom proizvoda, te ukupnom cijenom (PDV uključen).

Od kupca se zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe.

Ukoliko Kupac izvrši kupovinu proizvoda koji je trenutno nedostupan, tada će Prodavatelj kontaktirati Kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćene cijene ili isporuka proizvoda u najkraćem mogućem roku).

 

PLAĆANJE

Jednokratno plaćanje:

Diners, MasterCard, VISA, Maestro, AMEX (American Express), Discover i DinaCard karticama.

Obročno plaćanje:
Diners karticama na 2-12 rata,
kao i za MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Avenue Mall i Visa Business standard, karticama Zagrebačke banke.
AMEX do 6 rata.
*Plaćanje na rate moguće je za iznose iznad 500Kn.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Po izvršenju narudžbe Kupac će primiti obavijest e-mailom ili telefonom (ukoliko Kupac nema e-mail adresu) da je narudžba zaprimljena. Ukoliko je odabrao plaćanje virmanom u tom će e-mailu biti obaviješten da može izvršiti uplatu, dok će za plaćanje kreditnom karticom biti obaviješten da je transakcija (uplata) provedena.

 

DOSTAVA ROBE

Dostava robe vrši se dostavnom službom, ili osobnom dostavom u roku 7-14 dana primljene uplate, ili potvrde narudžbe, ovisno o odabranom načinu plaćanja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi.

Dostava robe vrši se na području Republike Hrvatske isključivo radnim danom, ukoliko nije drugačije navedeno u potvrdu narudžbe ili uz prethodni dogovor s Kupcem.

Za određivanje točnog vremena dostave prethodno će Kupca kontaktirati ovlašteni dostavljač.

 

POŠTARINA

Trošak poštarine snosi Prodavatelj; osim prilikom povrata naručenog artikla, kada trošak dostave snosi Kupac.

Ukoliko je učinjena greška od strane Prodavatelja, ili se radi o greški na samom proizvodu, trošak dostave snosi Prodavatelj.

 

JAMSTVO

Jamstvo na Evolvie krevetić je 5 godina.

Jamstvo ne obuhvaća oštećenja nastala nepažljivim rukovanjem i nepridržavanjem uputstava dobivenim uz proizvod. Jamstvo ne obuhvaća bilo kakva fizička oštećenja.

 

POVRAT I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju robe u roku 7 dana od primitka robe.

Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail ili poštom na adresu Pilmat d.o.o., Vinogradska 2, 33405 Pitomača. U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko se ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, Kupac snosi troškove ponovne dostave.

Prilikom povrata naručenog artikla kupac snosi trošak povrata. Ukoliko je učinjena pogreška od strane Prodavatelja ili se radi o greški na naručenom artiklu, troškove povrata snosi Prodavatelj
U slučaju povrata/reklamacije, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod.

 

PRIVATNOST PODATAKA

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Obvezujemo se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN br. 103/2003 i 118/2006. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Pilmat d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika Web trgovine neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Izjava o privatnosti

Tvrtka Pilmat d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice evolvie.com.hr  („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Naša tvrtka ima sjedište u Pitomači, Republika Hrvatska. Možete nas kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima na mail:

merkur@pto-merkur.hr

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

 

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac, obaviljate kupnju ili prilikom prijave na newsletter.

 

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.

 

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

 

UNOS I PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Izmjene

Pilmat d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupovine.

 

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica www.evolvie.com.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

 

Napomene

Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima ili fotografijama artikala.
Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.  Pilmat d.o.o. osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.